www.mobarn.noVåre barnehager

Nyhetsarkiv

 • Følg oss gjerne på sosiale media!

  Om du har lyst til å holde deg oppdatert på Cecilienfryd barnehage kan du følge oss på Instagram.
  Mobarn SA finne du også på både Instagram og Facebook:)

 • Cecilienfryd barnehage - gode resultater på årets foreldreundersøkelsen

  Mobarn Cecilienfryd barnehage kan igjen vise til høye skår i Foreldreundersøkelsen. Dette viser at arbeidet vi legger ned for å kunne gi et tilbud til barna av høy kvalitet, trivsel og trygghet, gir resultater. Vi setter stor pris på tilliten foreldrene viser oss, og som igjen gir motivasjon og glede i en meningsfylt jobbhverdag:)

 • La vandre - app for kjøp og salg av klær og utstyr

  Mobarn sine barnehager er sertifiserte Miljøfyrtårn og vi har kontinuerlig fokus på å drive bærekraftig. Som et ledd av dette tilbyr vi appen La Vandre som er en løsning for kjøp, salg og bytte av klær, leker og utstyr - i barnehagen. Ved å bytte, selge og kjøpe klær i eget nærmiljø vil appen gjøre det enkelt å ta bærekraftige valg uten at det blir for tidkrevende. Et viktig tiltak for miljøet, for barna og den fremtiden vi skal leve i.

 • Svømmetrening

  En periode pr år har vi svømmeopplæring på Moldebadet med førskolegruppen. Her får barna muligheten til å bli trygge og ikke minst ha positive opplevelser med å være i vann, og samtidig få bedre svømmeferdigheter.

 • God sommer:)

  Vi ønsker alle sammen en super sommer med lange fine dager, hvor dere enn skal befinne dere. Deler samtidig noen bilder fra innholdsrike dager fra den siste tiden:)

 • Dagen før dagen

  Med disse bildene av dagens 16. mai feiring i barnehagen ønsker vi alle en strålende fin nasjonaldag:)

 • God påske!

  Vi ønsker dere alle sammen så fine dager som mulig i påsken og med det deler vi noen bilder fra ulike aktiviteter, inne og ute, de siste dagene:)

 • Stor stas med tema karneval!

  Cecilienfryd barnehage har over flere år hatt tema karneval, og i år er temaet "å ta vare på". Både barn og voksne bruker god til på å forberede og lage kostymene som består av gjenbruk. På denne måten får barna være med i hele prosessen, alle blir inkludert, og vi unngår at foreldre må kjøpe inn kostymer. Samtidig kan vi stimulere til gleden over å skape selv.
  Sjekk ut de fine bildene:)

 • Besøk på Salman Center

  Førskolebarna syntes det var veldig kjekt å bli invitert til en opplevelsesrik dag Salmar Center på torget. Her fikk vi lære masse om laksen gjennom både film, utstilling og bilder. Vi fikk også lage vår egen lakserett med masse godt tilbehør. Ordentlig digg:)

 • Svømmetrening for førskolebarna

  Da er vi igjen i gang med årets svømmetrening for førskolebarna. Tenk å få dra på flotte badeland en gang i uka gjennom vårsemesteret! Her får vi leke oss i vannet samtidig som vi lærer oss nyttige svømmeferdigheter. Ganske heldige synes vi:)

 • Storfint besøk på Artigfredag!

  Hver fredag har vi Artigfredag i utetiden med ulike, gøye aktiviteter. Stor var overraskelsen for barna da selveste Venny dukket opp! Venny hadde med seg musikk og danset og vinket til oss alle sammen. Det er en stund siden sist besøk, og det var mange store øyne, og nysgjerrige og spente barn å se:)

 • Fine vinterdager!

  Vi har hatt noen fine dager denne uken med nysnø og bra vær, og både de minste og de større barna har hatt stor glede av dette. Det har vært masse aktiviteter med blant annet fartsfylt aking, lek i snø, tur i skogen med båltenning for de store, og mye mer. Vi håper på mange slike dager fremover:)

 • Se hvem som kom på besøk!

  Vi har hatt så mange fine dager nå i desember og samtidig har vi prøvd å nyte dagene og ikke ha det så veldig travelt. I dag var endelig dagen kommet for nissedag og alle våre ønsker ble innfridd da selveste Nissen kom på besøk. Litt rart og samtidig veldig spennende å få så storfint besøk:)

 • Naturpilotene - 4 åringene våre

  Naturpilotene er alle 4-åringene som er på felles tur en dag i uken. Å være sammen på turer og ekspedisjoner, spise lunsj i det fri, og danne nye vennskap er topp! Noen ganger blir vi også invitert til arrangementer, som i dag da vi var på lesestund på museet (se bilder).

 • Yoga på Artigfredag

  Hver fredag har vi ulike aktiviteter for hele barnehagen i utetiden - Artigfredag. Denne gangen var det Yoga som stod på programmet, og med behagelig musikk i bakgrunnen kan vi melde om godt oppmøte og stor interesse. Rolige aktiviteter er også godt innimellom, her representert med Lotus stillingen:)

 • Tilvenningstid i barnehagen

  Da er høsten her og det har allerede gått noen uke siden flere av barna hadde sin første dag i barnehagen. Å starte i barnehagen er en stor endring i livet for både barn og foreldre, og det er viktig for oss å legge til rette for en så trygg og fin oppstart som mulig. Vi har også barn som flytter over til både aldersblandet og førskoleavdeling, og disse trenger også en myk start for å bli kjent og trygg i nye omgivelser.
  Vi kunne ikke fått en bedre oppstart med strålende vær og deler samtidig noen bilder av tiden vi står i:)

 • Aktivitetsuke

  Denne uken har vi hatt noen fine dager med ulike fysiske aktiviteter for alle avdelingene.
  Vi har lånt bana på idrettens hus, hatt mange fine aktiviteter på kunstgresset, musikk og dans, og ikke minst det årlige maratonløpet rundt barnehagen vår. Supre dager som naturligvis ble toppet med diplomutdeling til slutt:)

 • 3- åringene ute på eventyr!

  Vi var heldige og fikk litt solskinn denne uka og 3-åringene våre hadde en tipp topp tur til fjøra. Kjempefin dag med vassing i vannkanten, leting etter krabber og skjell, og lunsj i det fri. Stort bedre kan det ikke bli:)

 • Til lykke med dagen!

  Vi ønsker dere alle en flott 17.mai feiring med bilder av dagens feiring i barnehagen. Til lykke med dagen:)

 • Arti' dag på fredager

  Hver fredag legger vi opp til en felles aktivitetsstund i utetiden, og dagen kaller vi Arti'fredag. Her foregår det mange ulike og gøye aktiviteter, og denne dagen var det lek med vann som stod på planen. Vannlek med barn er alltid en suksess:)

 • Påskeavslutning med vafler, påskehare og teaterforestilling!

  I dag har vi hatt en spennende dag med masse gøye påskeaktiviteter. Vi fikk låne "vaffelkarusell" med turistforreningen som lagde uendelig mange vafler, teaterforestilling med "De tre kyllinger som skulle til seters og spise seg fete", og på toppen av alt kom selveste påskeharen! Vi håper barna har hatt en innholdsrik og fin dag og legger med noen bilder:)

 • Barnehagedagen - vennskap du og jeg!

  Barnehagedagen arrangeres hvert år og i år er tema "vennskap". Vennskap og inkludering er til en hver tid et viktig tema for oss, og særlig fint å kunne sette det ekstra på dagsorden på barnehagedagen. De ulike avdelingene har hatt mange fine aktiviteter og samtaler på dagen, og pedagog Jenny har skrevet et godt og viktig innlegg som er publisert på barnehage.no (se link).

 • Livredningskurs med personalet

  De ulike barnegruppene våre er noen ganger på turer i nærheten av vann og barnehagen vår har også en elv like ved. For å ha gode rutiner med tanke på livredning og førstehjelp har vi jevnlig førstehjelpskurs for hele personalgruppen. En del av personalet har også kompetansebevis på livredning i vann, og her ser dere en gjeng hos oss som nettopp har gjennomført livredningskurs i basseng:)

 • Vi fant, vi fant...

  På vei til jobb i dag kom en av våre kollegaer over denne fine felgen i ei veigrøft. Kan vi bruke denne til noe spennende mon tro? Vi fikk også ei staselig ramme av noen foreldre, og hvor fint ble ikke denne med kreative barnehender og litt maling:)

 • Fire åringene på tur med minibussen

  Fire åringene våre er ukentlig på tur på tvers av avdelingene. En fin aktivitet som gjør at gjengen blir trygge og godt kjente med hverandre, før de neste år skal over til førskole- og friluftsavdelingen.
  En gang i måneden låner fire åringene Mini (bussen vår), da blir de samtidig vante med Mini som blir en fin følgesvenn til høsten. Masse fin lek på nye tomter og knakende godt med nystekte fiskekaker i ruskeværet:)

 • Velkommen 2022!

  Den første uka i det nye året er ved veis ende og vi har allerede rukket og hatt mye fin lek og mange aktiviteter i strålende vintervær:)

 • Vinterens første tur til Skaret for friluftsgjengen

  Og hvilken pang start med perfekte forhold og nysnø, vi kunne ikke bedt om stort mer! Masse fin lek og skiglede, og under lunsjen dukka det opp ei lita mus under benken som spiste opp brødsmulene våre. Det var absolutt et av dagens høydepunkt:)

 • Endelig kom vintern:)

  Stor var gleden og overraskelsen da vi ble møtt med denne vakre vinterdagen idag! Plutselig ble det så lyst og fint ute, og ikke minst tusen gøye ting å ta seg til i snøen. Vi håper på mange slik dager fremover:)

 • Vi har lært å lage naturlekeplass

  En gjeng av våre ansatte har deltatt i kurs om hvordan vi kan lage naturlekeplass. Kurset var i regi av Friluftsakademiet og kursplass var rett sør for gapahuken vår. Samme kveld var det også kurs i grunnleggende friluftsliv i barnehage som også flere av våre ansatte deltok i. Kjempe inspirerende med en slik dag der vi har fått masse kunnskap om hvordan vi kan lage forskjellige lekeapparater av og i naturen!
  Ta gjerne turen innom ved gapahuken for en titt:)

 • Ny bro!

  Molde markas venner har bygd ny og solid bro for oss, noe vi setter stor pris på! Både de mindre og de større barna ferdes ofte over her, og dette gjør at passeringen over elva blir langt tryggere enn før. Broa vil bli flittig brukt, og vi gleder oss til å ta i bruk:)

 • Svømmeopplæring for førskolebarna

  På Cecilienfryd barnehage kan vi i år tilby svømmeopplæring gjennom høstsemesteret for førskolebarna våre. Dette er et stort høydepunkt i uken, og noe barna ser frem til:) Med dette tilbudt vil barna med hjelp av dyktige instruktører få bedre svømmeferdigheter og bli tryggere i vann.

 • Vi gjør et hopp inn i det nye barnehageåret!

  Da er vi allerede godt i gang med et nytt barnehageår som ser ut til å gå veldig fint:) Ny oppstart og ny høst betyr endringer for mange av barna våre. De aller minste skal bli kjent med en helt ny hverdag med mange nye barn og voksne. Noen bytter avdeling, danner flere vennskap og gjør seg kjent med andre rutiner. De aller største får en hverdag med mange jevnaldrende, turer og aktiviteter, og en stilig buss som skal bringe dem hit og dit:)

 • Sommer i barnehagen!

  Om sommeren er dagene litt annerledes. Det er færre barn i barnehagen og barna blir lettere kjent med barn fra andre avdelinger. Vi har spennende aktiviteter på tvers med ulike tema og turer. Like viktig er også å ha fine og rolige dager, chille og være med venner. Vi ønsker alle en videre strålende sommer med et knippe bilder fra denne perioden:)

 • Når de store barna er på tur..

  Det er litt deilig å være liten når de store barna er på tur, og vi kan ha hele uteplassen helt for oss selv:)

 • Friluftsgjengen på overnattingstur i Moldemarka:)

  Denne superspreke og tøffe friluftsgjengen har vært på spennende utflukt og overnatta i Nonsgamma. En innholdsrik tur med masse lek i naturen, båltenning med popping av popcorn, og skyhøy trivselsfaktor. Dette blir et fint minne å ha med seg videre:)

 • Sanglek med Molde kulturskole!

  Vi ønsker at barna hos oss skal få oppleve kunst og kultur i barnehagen, og også i år har vi et et samarbeid med Molde kulturskole. Dette tilbudet er for de yngste barna, og i dag hadde vi det første besøket. Så gøy å få lære andre sanger, og ikke minst å få leke seg med ulike musikkinstrumenter. Vi gleder oss til fortsettelsen:)

 • Velkommen vår!

  Vi ønsker våren og nye tider velkommen med de vakre kirsebærtrærne våre som står i full blomst på atriumet:)

 • Regjeringen stopper foreldrebetaling!

  Regjeringen har bestemt at foreldre skal slippe å betale for barnehageplass så lenge den er stengt på grunn av koronautbruddet. Alle landets barnehager har vært stengt siden 12. mars og vil i første omgang holde stengt frem til 26. mars. Perioden kan også bli forlenget.

 • Oppgradering på gang!

  Vi er i gang med oppgraderingsarbeid på noen av avdelingene på gulhuset, og vi gleder oss masse til å få fine, lyse lokaler! Dette er også av stor underholdningsverdi for barna som følger med gjennom vinduet på alt det spennende som skjer:)

 • Svømmeopplæring for førskolebarna

  I januar og februar måned har årets førskolebarn ukentlig svømmeopplæring på badeland. Formålet med dette er at barna skal få bedre svømmeferdigheter, bli trygge i vannet, og ikke minst ha positive opplevelser med det å være i vann. Noen av barna er godt vant med basseng, men ikke alle. Her er tanken at alle skal få en god start, og noe å bygge videre på når de fortsetter på skolen. Tilbudet har blitt veldig populært, og har blitt en "snakkis" i barnehagen som de fleste barna gleder seg masse til:)

 • Velkommen til nytt barnehageår!

  Vi gleder oss til å komme i gang med nytt barnehageår og er spente på å bli kjente med nye barn og foreldre:)
  Velkommen skal dere være!

 • Spennende sommeraktiviteter!

  Om sommeren er det ferietid og mange av de vanlige aktivitetene våre går ut. Men hva gjør vel det når vi kan finne på andre spennende ting:) Litt annerledes dager kan være godt å ha for alle og en hver, og vi har mange gjøremål på plakaten sommeren igjennom. Så langt har vi hatt kunst og formingsuke og turuke, og mange andre fine aktiviteter står for tur. Vi legger ved bilder av flotte kunstnere i fri utfoldelse, og fine turopplevelser:)

 • Foreldremøte, tirsdag 11. september!

  Vi håper å se flest mulig av dere på foreldremøte som starter kl 18.30.
  Nærmere informasjon kommer på mail.

 • Og så kom påskeharen...

  I dag - midt i lunsjtiden - fikk vi overraskende besøk av selveste påskeharen. Påskeharen la igjen et lite påskeegg på hver avdeling med litt godteri oppi. Veldig spennende og veldig kjekt! Tusen takk påskeharen:)

  Vi benytter samtidig anledningen til å ønske dere alle sammen en riktig fin påske!

 • Vennskapsprosjektet

  Som dere vet har samtlige barnehager i Molde kommune deltatt i et vennskapsprosjektet de siste årene. Torsdag den 4. februar var det høytidelig avslutning og lansering av digital sluttrapport i kantina på Molde Videregående skole.

 • Små byggmestre i arbeid!

  Vi har gått til anskaffelse av lafteklosser som raskt har blitt en liten "hit" på uteplassen. Barna begynte å reise byggverk fortere enn fort og både samarbeidet og kreativiteten er på topp. Dette tror vi blir et fint leke supplement på uteområdet og vi håper byggeklossene får ligge i fred etter stengetid.

 • Små gartnere i arbeid

  Etter en litt kald periode er det godt med solskinnsdager og vårlige aktiviteter som dette. Her har vi en gjeng i full aktivitet med å så blomsterfrø. Det blir kjempespennende å følge med på hva som vokser frem etter hvert :)